PVC

PVC

Uitstekende isolatiewaarde. Een kunststof kozijn heeft een warmtegeleiding van 0.17 W/mK. Aluminium heeft een warmtegeleiding van 209.3 W/mK. Hout heeft een warmtegeleding van 0.16 W/mK. Hout en kunststof zijn dus prima isolators voor raamconstructies!

Goede slag- en slijtvastheid P.V.C. is een verzamelnaam, het gaat bij onze producten om Rau-PVC 1406 (U-PVC) en hoogwaardig gestabiliseerd Ca-Zn PVC, wat bestaat uit polyvinylchloride en toevoegingen als stabilisatoren, weekmakers en kleurstoffen e.d.. Dit om o.a. de slagvastheid te bevorderen. Dit hard P.V.C. samengesteld volgens DIN7748 wordt toegepast in de kozijn- en deuren industrie. Het is bestand tegen de meeste verdunde zuren en logen, waterige zoutoplossing, minerale en plantaardige oliën, paraffine, alcoholen, benzine, alifatische koolwaterstoffen, en hogere vetten. Het kan niet tegen o.a. ethers, ketonen, gechloreerde of aromatische kool-waterstoffen, zwavelkoolwaterstoffen en andere oplosmiddelen zoals thinner.

Goede brandveiligheid P.V.C. wordt op grote schaal, op tal van plaatsen en in veel producten toegepast. Het brand moeilijk en is brandvertragend. Wat wil zeggen: indien men de brandhaard wegneemt, dooft het zichzelf.

Prima levensduur Er wordt regelmatig door ‘n onafhankelijk bureau gecontroleerd. Maar de door ons gebruikte Aluplast en Wymar profielen worden getest in eigen lab, strenger dan de wettelijke criteria. De weerechtheid is normaal 5 jaar, maar bij Aluplast en Wymar ruim 15 jaar. Hoger dan wat is vereist!

Milieuvriendelijk en onderhoudsarm In levenscyclusanalyses en andere onafhankelijke onderzoeken werd vastgesteld dat de impact van PVC op het milieu gunstig uitvalt. Tevens is PVC zeer goed recyclebaar.
Niet te vergeten, zeer prijsvriendelijk! Kunststof kozijnen hebben een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.